1. Розведення водою. Для цього змішали молоко і воду у співвідношенні 1:2, суміш перемішали і вилили на блюдце.

Якщо молоко не розбавлене, то через 5-7 секунд у ньому з'являються згустки денатурованого білка.
Якщо згустки з'являються через більший проміжок часу, то це означає, що молоко має надлишок води. Чим більше у молоці води, тим більше часу потрібно для утворення згустку.
2. Наявність речовин лужного характеру. Для цього потрібно додати до молока будь-яку кислоту - внаслідок реакції нейтралізації в такому молоці буде утворюватись піна через утворення вуглекислого газу. Крім того, при наявності соди в молоці червоний лакмусовий папірець синіє, а синій зберігає свій колір.
3. Наявність борошна або крохмалю. Для цього потрібно додати в молоко йод - це є якісна реакція на крохмаль. При наявності у молоці крохмалю суміш буде набувати синього забарвлення.
4. Наявність саліцилової або борної кислоти. Для цього потрібно використати лакмусовий папірець: за наявності саліцилової або борної кислоти папірець червоніє.
Немає коментарів:
Дописати коментар