1. Щоб виявити розведений водою продукт, потрібно:
змішати молоко і спирт відношенні 1:2, суміш перемішати і вилити на блюдце. Якщо молоко не розбавлене, то через 5-7 сек. у ньому з'являться згустки денатурованого білка. Якщо згустки з'являться через більший проміжок часу, то це означає, що молоко має надлишок води. Чим більше у молоці води, тим більше часу необхідно для утворення згустку.
2. Щоб виявити наявність речовин лужного характеру, потрібно:
додати до молока будь-яку кислоту; внаслідок реакції нейтралізації в такому молоці буде утворюватися піна через виділення вуглекислого газу. Крім того, при наявності соди в молоці червоний лакмусовий папірець синіє, а синій зберігає свій колір.
3. Щоб виявити наявність крохмалю або борошна, потрібно:
додати у молоко йод, це є якісна реакція на крохмаль. При наявності у молоці крохмалю суміш буде набувати синього забарвлення; борошно і крохмаль мають більшу густину, ніж вода, і тому будуть випадати у осад, а при кип'ятінні осаду утворювати клейстер.
4.Щоб виявити наявність у молоці саліцилової або борної кислоти, потрібно:
4.Щоб виявити наявність у молоці саліцилової або борної кислоти, потрібно:
використати лакмусовий папірець: синій лакмусовий папірець червоніє, а червоний не змінює свій колір.
Немає коментарів:
Дописати коментар